Ερωτηματικά σχετικά με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ

«Λεπτομερή ενημέρωση ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία», σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος «για το πιθανολογούμενο συμβάν με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ».

Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε, την Κυριακή, ότι τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης 9 Απριλίου κατευθυνόμενο βλήμα παρ' ολίγο να πλήξει τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, στην περιοχή ανοιχτά της Χάιφα, του Ισραήλ.

Με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δια του εκπροσώπου Τύπου αντιπλοίαρχου Δημήτρη Γούναρη διέψευσε κατηγορηματικά το σχετικό ρεπορτάζ.



«Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ ουδέποτε διέτρεξε σε κίνδυνο από κατευθυνόμενο βλήμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

«Μέλος  του πληρώματος της φρεγάτας μεταφέρθηκε εκτάκτως τις βραδυνές ώρες της 9ης Απριλίου σε νοσοκομείο της Χάιφα για λόγο, που ουδεμία σχέση έχει με το πιθανολογούμενο συμβάν», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, που επέστρεψε το Σάββατο, στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, συμμετείχε στην προγραμματισμένη πολυεθνική άσκηση Noble Dina 14 που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης και της ανατολικής Μεσογείου  από  26 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2014  με τη συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελλάδος των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Σκοπός  της άσκησης ήταν η αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της επιχειρησιακής συνεργασίας των συμμετεχόντων σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, άμεσης ανταπόκρισης σε έκτακτη ανάγκη, εκκένωσης περιοχών, καθώς και καταπολέμησης πυρκαγιών σε πλοία.