Πλοία από τις γραμμές Πέραμα – Σαλαμίνα και Πειραιάς – Σαλαμίνα θα μεταφερθούν στον Θερμαϊκό για την πιλοτική φάση του έργου.

Αρχίζει πιλοτικά η θαλάσσια αστική συγκοινωνία


Εντός της πρώτης εβδομάδας Μαΐου θα ξεκινήσουν –πιλοτικά- τα δρομολόγια της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, με τρία επιβατικά πλοιάρια που θα πραγματοποιούν δρομολόγια ανά μία ώρα μεταξύ του λιμανιού της πόλης και των ανατολικών ακτών του Θερμαϊκού Κόλπου (Νέοι Επιβάτες-Περαία).

Στην πιλοτική φάση του έργου, που έχει αναλάβει η κοινοπραξία «Thessaloniki Water Way», τα δρομολόγια θα έχουν διάρκεια 50 λεπτών, κόστος εισιτηρίου 2,5 ευρώ (χωρίς επιδότηση) και μόνο μία ενδιάμεση στάση, στην Καλαμαριά.

Εντός του 2015 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τη μόνιμη δρομολόγηση σκαφών στον Θερμαϊκό, με υπερσύγχρονα σκάφη, που θα πραγματοποιούν το δρομολόγιο σε 35 λεπτά και με πέντε ενδιάμεσες στάσεις.

Τα τρία πλοία, χωρητικότητας 170, 140 και 100 θέσεων αντίστοιχα, είναι δρομολογημένα στις γραμμές Πέραμα – Σαλαμίνα και Πειραιάς – Σαλαμίνα και θα μεταφερθούν στον Θερμαϊκό για την πιλοτική φάση του έργου.

Πηγή: imerisia.gr