Με δανεικά παρούσα η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ


Οι αθλητές προσφέρθηκαν να πληρώσουν τα εισιτήριά τους




Οριστικά παρούσα, με... δανεικά, θα είναι η Ελλάδα στο επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού, που θα διεξαχθεί στο Τόκιο από τις 28 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου. Η είδηση έχει μεγάλη σημασία εάν υπολογίσει κάποιος πόσο καιρό ήταν στον «αέρα» η ελληνική συμμετοχή λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όμως υπάρχει και μια απίστευτη πτυχή.

Συγκεκριμένα οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στην κορυφαία διοργάνωση, δάνεισαν στην ομοσπονδία τα χρήματα για τα εισιτήριά τους! Σε μία αποστολή, που όπως είχε τονίσει η διοίκηση κοστίζει περισσότερα από 23.000 ευρώ, οι διεθνείς δέχτηκαν να διευκολύνουν την ομοσπονδία, η οποία «πληγωμένη» από τη νέα γερή περικοπή στην επιχορήγησή της αδυνατεί αυτή τη στιγμή να καλύψει τα πρώτα έξοδα.

Η ομοσπονδία αποφάσισε να πάνε στην ιαπωνική πρωτεύουσα πέντε αθλητές και τρεις αθλήτριες. Την εθνική ανδρών θα συγκροτήσουν οι: Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης και Κώστας Λαγογιάννης και την αντίστοιχη ομάδα των γυναικών οι: Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Αγγελίνα Παπαδάκη.

Τα μέλη των εθνικών μας ομάδων αντιλαμβανόμενα πλήρως την απελπιστική οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας προθυμοποιήθηκαν να δανείσουν το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού ποσού, που απαιτείται για να πληρωθούν τα εισιτήριά τους. Στη συνεδρίασή της πριν από δύο εβδομάδες η διοίκηση είχε αποφασίσει να γίνει το ταξίδι στην Ιαπωνία εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις οικονομικού περιεχομένου με διάφορους εμπλεκόμενους και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν οι διεθνείς αθλητές.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, που είναι παράλληλα και έφορος των εθνικών μας ομάδων, μίλησε μαζί τους για το θέμα κι έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι κανένας δεν δυσανασχέτησε και όλοι θέλησαν να βοηθήσουν.

«Το είπα και προχτές στο διοικητικό συμβούλιο και θα το ξαναπώ με έμφαση. Είμαι πολύ συγκινημένος και περήφανος, που αυτά τα παιδιά δέχτηκαν να διευκολύνουν την ομοσπονδία σε αυτή την τρομερά δύσκολη συγκυρία πληρώνοντας τα εισιτήριά τους. Χωρίς κανένα παράπονο, χωρίς καμία γκρίνια, έδειξαν απίστευτη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Με αυτή την σπουδαία κίνηση συνέβαλαν στην εξασφάλιση της συμμετοχής στη μεγαλύτερη διοργάνωση και προστάτευσαν το κύρος και την αξιοπρέπεια του αθλήματος. Όλοι μαζί οι πυλώνες του αθλήματος προσπαθούν για να κρατήσουμε ζωντανή την επιτραπέζια αντισφαίριση κι αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό.»

πηγή:esalamina.blogspot.gr