«Φρένο» στο διαλυτήριο πλοίων στη Σαλαμίνα

«Φρένο» μπαίνει στην δημιουργία διαλυτήριου πλοίου στον αρχαιολογικό χώρο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας αλλά μένει ανοιχτό «παράθυρο» για την επέκταση των προβλητών του ναυπηγείου της εταιρείας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.», όπως αποκαλύφθηκε, την Δευτέρα, στην Βουλή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι για το τεράστιο θέμα απάντησαν τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης όσο και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός μετά από επίκαιρες ερωτήσεις, που κατέθεσαν οι βουλευτές Β’ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά, αντίστοιχα.
Από τις απαντήσεις των δύο υπουργών προέκυψε ότι δεν έχει δοθεί άδεια για την λειτουργία διαλυτηρίου πλοίων αλλά όπως ανέφερε ο κ. Ανδριανός αφού γίνει αρχαιολογική έρευνα θα εξεταστεί η χορήγηση άδειας για επέκταση της προβλήτας του ναυπηγείου. και αντικατάστασης σιδηροτροχών ανέλκυσης-καθέλκυσης.
« Παρατηρούμε, όμως, με τις αποφάσεις σας ότι σταδιακά μετατρέπεται ο ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος της Σαλαμίνας σε περιοχή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που ουδεμία σχέση έχουν με τον πολιτισμό» σχολίασε στην δευτερολογία της η κ. Βαμβακά.
Διαβάστε περισσότερα στο pireas2day.gr