ΨΗΦΙΣΜΑ «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ»



Ψήφισμα του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Δ. Σαλαμίνας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Δ. Σαλαμίνας μαζί με αλληλέγγυες δομές, καταφύγαμε μέσω του AVVAZ .ORG σε ψήφισμα πολιτών για την ανθρωποκτόνο διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείαςτο οποίο προσπαθώντας να καλύψει τα τρομακτικά κενά που δημιουργούνται στα Πολυϊατρεία του νέου φορέα ΠΕΔΥ εξαιτίας της πολιτικής που το ίδιο Υπουργείο ακολουθεί, υποβαθμίζει και διαλύει και τις άλλες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης επιβάλλοντας την καθημερινή μετακίνηση Ιατρικού Προσωπικού απο το Κ.Υ. προς το Πολυϊατρείο του νέου φορέα γνωστού ως ΠΕΔΥ, ώστε να καλυφθεί το κομμάτι της συνταγογράφησης του εν λόγω Πολυιατρείου ώστε να (απο)δείξει στον κόσμο πως το σύστημα λειτουργεί.

Θεωρούμε αδιανόητο να αποψιλώνεται το Κέντρο Υγείας το οποίο καλύπτει υγειονομικά το νησί προσφέροντας δημόσιες υπηρεσίες υγείας σε πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους με αποκορύφωμα την θερινή περίοδο που ο αριθμός των κατοίκων υπερβαίνει τις 250.000.
Αντί να ενισχύσουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, το απογυμνώνουν τελείως.
Το αποκορύφωμα της απαξίωσης τους για το ιστορικό νησί συντελέστηκε πριν λίγες ημέρες όταν αποφάσισαν αντί να επανδρώσουν το ακτινολογικό τμήμα με ιατρό Ακτινολόγο, ώστε να μπεί σε πλήρη λειτουργία ο υπερηχοτομογράφος του Κ. Υγείας, να πάρουν το μηχάνημα στο νοσοκομείο Νικαίας.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας με στελέχωσή του τόσο σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και σε κατάλληλο εξοπλισμό με τον οποίο θα εξασφαλίζεται η παροχή υπηρεσιών υγείας.
Απαιτούμε την Άμεση ανάκληση της αποφάσεως εκ μέρους Υγειονομικής Περιφέρειας και επίσης ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν στο Πολυϊατρείο με άμεση πρόσληψη Ιατρικού προσωπικού.
Συμπαραστεκόμαστε στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.
Σας παρακαλούμε θερμά αφού το διαβάσατε πατήστε για να υπογράψετε εδώ
Οι υπογραφές θα σταλούν στον υπουργό Υγείας κ. Σπυρίδωνα – Αδωνι Γεωργιάδη.

πηγη:salamina24.gr