To ερωτηματολόγιο του Προυστ...και οι υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο της Σαλαμίνας.

Η Σαλαμίνα ένας δήμος με 35 χιλιάδες κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή στο μυαλό ορισμένων μοιάζει με χωριό. Διαβάζοντας κανείς τα σχόλια κυρίως αυτά που αφορούν τους υποψήφιους δημάρχους εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πλειοψηφία των δημοτών γνωρίζει προσωπικά τους υποψήφιους. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα η πλειονότητα των δημοτών δεν τους γνωρίζει και όσα διαμορφώνει για αυτούς τα διαμορφώνει ετεροπροσδιοριστικά από τις συνεχείς διενέξεις. Δεκάδες αναρτήσεις με χαρακτηρισμούς όπως "ψεύτης" "άσχετος" "επικίνδυνος" κ.α καθώς και πάμπολλα σχόλια με αντίστοιχους χαρακτηρισμούς  δημιουργούν το αρνητικό προφίλ των υποψηφίων.

Στον αντίποδα όλων αυτών εμείς θελήσαμε να αναδείξουμε μια άλλη εικόνα τους. Έτσι σκεφτήκαμε να καλέσουμε όλους τους υποψήφιους να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο του Προυστ. Είχαμε κάνει μια σχετική ανάρτηση για το  ερωτηματολόγιο (εδώ) και πως αυτό βοηθά να σχηματίσει κανείς μια εικόνα της προσωπικότητας ενός ατόμου.


Στείλαμε το ερωτηματολόγιο στα mail των υποψηφίων ρωτώντας τους αν προτίθονται να απαντήσουν. Αρνητικά μας απάντησαν η κ. Καρούση η κ. Νάννου και ο κ. Σοφράς. Ο κ. Βλάχος  απαξίωσε  να μας απαντήσει και ο μόνος που ανταποκρίθηκε ήταν ο κ. Τσαβαρής.

Σε επόμενη ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις του κ. Τσαβαρή που είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσες και κατά την γνώμη μας δείχνουν αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα του στο βαθμό που εμείς μπορούμε να γνωρίζουμε. Επειδή είναι ο μοναδικός που μας απάντησε δεν θα επιτρέψουμε σχόλια στην συγκεκριμένη ανάρτηση θεωρώντας ότι έτσι επιτυγχάνεται σωστότερα η αρχική μας πρόθεση.