Κόβουν τους δημοτικούς υπαλλήλους από τις ευνοϊκές διατάξεις για τις μετατάξεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «κατόπιν ενεργειών της»,  δόθηκε λύση στο θέμα των μετατάξεων των δημοτικών υπαλλήλων μέσω του άρθρου 8, παρ. 4 του Ν.4275/2014. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι δόθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την πράξη 192/2013 του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως θεωρούσε ότι και για τις μετατάξεις εντός του ίδιου ή ανώτερου κλάδου χρειάζεται έγκριση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006.

Ωστόσο, δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώνουν την aftodioikisi.gr ότι οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο του δημοσίους και όχι τους δημοτικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν τα εντάλματα πληρωμής και θα το δικαιολογήσει εκεί.
Συγκεκριμένα υποστηρίζουν για το άρθρο 8 παρ. 4 ότι: Η παρ.2 του άρθρου 68 του Ν.4002/2011 (Α΄ 180) αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Η διάταξη της υποπαραγράφου 1 του παρόντος δεν έχει εφαρμογή στις υποχρεωτικές μεταφορές προσωπικού, στις μετατάξεις υπαλλήλων εντός της ίδιας υπηρεσίας σε κλάδο της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας (άρθρα 69 και 70 του Υ.Κ.)-ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (καθώς και στην περίπτωση αμοιβαίας μετάταξης υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.-ΜΟΝΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑ Η ισχύς της παρούσας παραγράφου ανατρέχει στο χρόνο έναρξης ισχύος του Ν.4002/2011.»