Ηλικιωμένος προσπαθούσε να πνίξει αυτόν τον σκύλο στη θάλασσα


Στην παραλία κάτω από το Δημαρχείο της Σαλαμίνας μια γυναίκα που έκανε μπάνιο με το μωρό της είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα σήμερα το πρωί να προσπαθήσει να βυθίσει στο νερό μ' ένα παλούκι ένα τσουβάλι. Από την κίνηση και το γάβγισμα αντελήφθη πως υπήρχε κάτι ζωντανό μέσα στο τσουβάλι και αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια.
Σύμφωνα με το zoosos ο αστυνομικός και μέλος της Ζωοφιλικής Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) Δημήτρης – Λάμπρος Καπαραλιώτης που διαμένει στην περιοχή άκουσε τις φωνές και έτρεξε να δει τι συμβαίνει Την έκκληση της γυναίκας για βοήθεια άκουσε και εθελόντρια του Ζ.Ο.Ε.Σ. και έσπευσε επί τόπου.

Έτσι απεγκλώβισαν το σκυλί από το τσουβάλι το οποίο ο δράστης είχε κλείσει με σύρμα και μέσα σε αυτό είχε βάλει και πέτρες. Επί τόπου κατέφθασε και η πρόεδρος του Ζ.Ο.Ε.Σ. Νάντια Ζόμπολα. Κλήθηκε και η Αστυνομία η οποία συνέλαβε τον δράστη και τον οδήγησέ στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.
Το σκυλί που βρίσκεται διαρκώς στην αγκαλιά των εθελοντών για να συνέλθει από το σοκ δεν κινδυνεύει και θα μεταφερθεί το απόγευμα σε κτηνίατρο εξήγησε στο www.zoosos.gr η Νάντια Ζόμπολα. Αναμένεται να δούμε αν η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά θα αποφασίσει την εκδίκαση της υπόθεσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου ή αν λόγω ηλικίας του δράστη ορίσει δικάσιμο αργότερα. Πρόκειται πάντως για την πρώτη φορά που κάποιος εντοπίζεται και συλλαμβάνεται τη στιγμή που πνίγει ζώο
Πηγή: www.lifo.gr