"Πρέπει ή όχι να τιμάμε το ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας;" Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα κα. Νάννου


Για άλλη μια φορά βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος. Προσωποποιούμε τις αντιθέσεις μας και μετατρέπουμε τον διάλογο σε ντέρμπι «αιωνίων». 

Η πρώτη πολιτική κίνηση της νέας δημάρχου ήταν ανακοίνωση με την οποία εγκαλούσε τον κ. Μαριδάκη…και το ντέρμπι ξεκίνησε. 
 
Ποια είναι όμως η πραγματική ουσία; Ποια είναι τα πραγματικά ερωτήματα; Αυτό που πρέπει πρωτίστως να απαντήσουμε είναι αν πρέπει σαν νησί να τιμάμε την Ναυμαχία της Σαλαμίνας ή όχι. Οι διαφωνίες μας στον τρόπο που γίνονταν μέχρι τώρα οι εκδηλώσεις, οι άνθρωποι που τις οργάνωσαν όπως και η διαφάνεια των οικονομικών πόρων δεν μπορούν να θολώνουν την ξεκάθαρη κατά την γνώμη μου θέληση των πολιτών ώστε το ιστορικό αυτό γεγονός να τιμάται καθώς επίσης οι τιμητικές εκδηλώσεις να αποτελούν πόλο έλξης του ενδιαφέροντος και εκτός της Σαλαμίνας.
Αλήθεια η κα. Νάνου διαφωνεί σε αυτό; Η ναυμαχία της Σαλαμίνας μπορεί ή όχι να αναβαθμίσει πολιτιστικά το νησί και να αποτελέσει μοχλό πίεσης για την αποτροπή της περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής της Κυνόσουρας;    

 Αν μέχρι σήμερα τις γιορτές διαχειριζόταν «εργολαβικά» ο κ. Μαριδάκις και ο Σύλλογός του, αυτό οφειλόταν στην αδιαφορία όλων των άλλων. Αν ο κ Τσαβαρής επέλεξε το κ. Μαριδάκη να οργανώσει τα «Σαλαμίνια» κρίθηκε για την επιλογή του και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο σύνολο των σχολίων που έγιναν στο blog αλλά και στο αποτέλεσμα των εκλογών στο οποίο οι πολίτες τον έκριναν συνολικά αυτόν και τις επιλογές του. Αν η κα. Νάννου θεωρεί ότι πρέπει να γίνονται τιμητικές εκδηλώσεις οφείλει να απαντήσει. Η πολιτιστική ατζέντα της νέας δημάρχου αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι και αφορά όλους τους κατοίκους του νησιού.