Έμεινε "ξυλάρμενο" υποβρύχιο του Στόλου ανοιχτά της Ψυττάλειας

Ανοιχτά της Ψυττάλειας στο λεγόμενο σημείο Αστήρ, “έμεινε” από μηχανικό πρόβλημα το υποβρύχιο ΤΡΙΤΩΝ, το πρωί της Δευτέρας. Το υποβρύχιο ρυμουλκήθηκε ξανά στην βάση υποβρυχίων στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.


Πως το υποβρύχιο “‘εμεινε” δεν έχει διευκρινιστεί. Και ασφαλώς βλάβες προκύπτουν παντού. Όμως όπως και να ΄χει μετά από την αποστρατεία του υπαρχηγού του Στόλου αντιναύαρχου Κονιδάρη, ειπώθηκαν και ακούστηκαν πάρα πολλά. 
Περισσότερα απ΄ όσα είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια της συμμετοχής πλοίων του Στόλου στην επιχείρηση που έγινε στην Κεφαλονιά μετά από τον σεισμό.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάρα πολλά περιστατικά με κανονιοφόρους, κανόνια  που δεν δουλεύουν και υδροφόρες που έμειναν "καραβοφάναρο". Όλα αυτά ήταν περίπου αναμενόμενα με τόσο σκληρές και αλόγιστες περικοπές . Το ερώτημα είναι γιατί η μοναδική αγωνία μας είναι πως δεν θα βγουν όλα αυτά στο φως ,μήπως και κάποιος ταρακουνηθεί και κάτι διορθωθεί.

Από την άλλη η εικόνα που μεταδίδεται από τον Στόλο προς την ηγεσία -πολτική και στρατιωτική- είναι ότι όλα τα προβλήματα βρίσκονται “υπό έλεγχο”. Γιατί αυτή η επιμονή να μεταδίδουν -όχι μόνο από τον Στόλο αλλά και από αλλού- στρεβλή εικόνα προς τα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει. Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι κανένας δεν θέλει να διαταράξει την “ηρεμία” των πολιτικών προϊσταμένων. Οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα ήθελαν να γνωρίζουν την αλήθεια για να μπορούν να διαχειριστούν την παραγματικότητα κι όχι μια εικονική πραγματικότητα.

πηγή: www.onalert.gr