Η σημερινή παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ

Η φώτο είναι από το facebook του
Εθελοντικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας ο.φ.δ.
Χωρίς παρατράγουδα κύλησε η σημερινή παρέλαση για την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός ενάντια στους ξένους κατακτητές. Ένα ΟΧΙ ενάντια στην επέλαση του φασισμού ένα ΟΧΙ που μετατράπηκε σε πραγματική αντίσταση εμποδίζοντας αρχικά την επέλαση των  Ιταλών και στην συνέχεια με ανταρτοπόλεμο ενάντια των Γερμανών. Μια αντίσταση που οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υποδομές. Μια αντίσταση που έγινε αντικείμενο θαυμασμού σε όλη την Ευρώπη και την εξήραν πολλοί με προεξέχουσα την δήλωση του ίδιου του Τσώρτσιλ που χαρακτηριστικά είχε πει ότι «…οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Τιμάμε λοιπόν την επέτειο του ΟΧΙ με παρελάσεις σε όλοι την χώρα που όμως λίγο πολύ έχουν αρχίσει να θυμίζουν αμερικάνικα parade


Αλήθεια δεν μπορώ να βρω ούτε ένα λόγω γιατί στην παρέλαση πρέπει να συμμετέχουν σχολές χορού ιδιωτικά εκπαιδευτήρια προσχολικής ηλικίας με παιδάκια δεμένα χεράκι – χεράκι ο κάθε ένας σύλλογος κλπ. Αυτό βέβαια είναι μια καθαρά προσωπική άποψη που συμβαδίζει και με την γενική μου αντίθεση στην αισθητική των παρελάσεων. 
Το πιο σημαντικό είναι ότι στη Σαλαμίνα οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά μπορούν και παρακολουθούν τις παρελάσεις χωρίς τρεις ζώνες προστασίας με κάγκελα και άλλα προληπτικά μέτρα που αποδεικνύει ότι παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις υπάρχει τουλάχιστον κάποια αναγνώριση.
Τέλος από τα λίγα παραλειπόμενα θα μπορούσε να είναι η συνεχής και με στόμφο επανάληψη από το στόμα της εκφωνήτριας καθώς περνούσαν τμηματικά οι παρελαύνοντες του ονόματος της σημερινής δημάρχου ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΝΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Πρέπει να ακούστηκε περισσότερες από 5 φορές τις περισσότερες χωρίς λόγο. Φαινόταν σαν να προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο για το αληθές του γεγονότος. Κρίνοντας με γνώμονα τον μετριοπαθή χαρακτήρα της δημάρχου είμαι σίγουρος ότι θα ενόχλησε και την ίδια.


η φωτογραφία είναι από το facebook των "Ανατροπών" 
Κατά τα άλλα όλα καλά να είμαστε δυνατοί σωματικά και ψυχικά για αυτά τα ΟΧΙ και αυτά τα ΝΑΙ που κάνουν την ιστορία κάθε λαού ξεχωριστή.