Ο Αρχιμ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος, δεν τα κατάφερε ο Σαλαμίνιος Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας

Ο Αρχιμ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης εξελέγη πριν από λίγο με 59 ψήφους νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Δεν τα κατάφερε ο Σαλαμίνιος Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας αφού νωρίτερα στο τριπρόσωπο είχε επικρατήσει ο Αρχιμ.Κωνσταντίνος Γιακουμάκης με 55 ψήφους και ακολουθησαν ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου με 37 ψήφους και ο Αρχιμ.Αχίλλιος Τσούτσουρας με 22 ψήφους. 
Ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος είναι προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων, ενώ υπηρέτησε για περίπου 20 χρόνια στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.


Να σημειωθεί ότι ο κ. Κωνσταντίνος ήταν αγαπητός από όλους του Αρχιεπισκόπους, τους οποίους υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ | ΑΡΧΙΜ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος Γιακουμάκης, εγεννήθη εν τη μεγαλονήσω Κρήτη το έτος 1960.
Ηνδρώθη εν Πειραιεί όπου και η γνωριμία του με τον μακαριστό γέροντα και προηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ασωμάτων Πετράκη Αρχιμανδρίτην κυρόν Χριστοφόρον Παπαδόπουλον, κατέστη οδοδείκτης για την πνευματική ζωή και την Ιερατική του πορεία έως της σήμερον.
Εφοίτησεν εις την Ριζάρειον Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών, εις την Ανωτέραν Εκκλησιαστικήν Σχολήν Αθηνών και εν συνεχεία εις την Θεολογικήν Σχολήν.
Εχειροτονήθη Διάκονος κατά το έτος 1983 και Πρεσβύτερος κατά το έτος 1986.
Υπηρέτησεν ως Διάκονος και ως Εφημέριος, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός παρά τη Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ιδιαιτέρως εις τον Ενοριακόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης των Πετραλώνων, όπου και υπηρέτησε ευόρκως έως και της εκλογής του.
Εχρημάτισεν εισηγητής παρά τω Πρωτοσυγκέλλω, διευθυντής των τομέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Γραμματεύς της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.
Από του έτους 1995 διωρίσθη γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, βιβλιοθηκάριος, κωδικογράφος και από του έτους 2006 διετέλεσε, έως της σήμερον, εις το Ιδιαίτερον Γραφείον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου παρά τη Ιερά Συνόδω της Εκκλησίας της Ελλάδος.