ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας ενημερώνει   τα μέλη του, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι τροποποιήθηκε η χρήση γης σε τμήμα της παραλιακής ζώνης του Αγίου Νικολάου( ΦΕΚ 302/17–9-/2014)  από Αμιγή σε Γενική με εξαίρεση:
     α) Πρατήρια βενζίνης
     β) Τράπεζες ασφάλειες και
     γ) Από τα επαγγέλματα εργαστήρια χαμηλής όχλησης επιτρέπονται μόνο τα αρτοποιεία 
         και τα ζαχαροπλαστεία
   Το ιστορικό της χρήσης γης για την οποία αγωνίζονται επί 25 χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής και ο Σύλλογος μας  έχει ως ακολούθως
.  Α. Το 1997 καθιερώνεται ως Αμιγής κατοικία ολόκληρη η περιοχή του Αγ. Νικολάου Σαλαμίνας .   
   Β. Το 2012 άνευ λόγου και αιτίας και  μετά από εισήγηση του προηγούμενου Δημάρχου Κου Ι. Τζαβαρή, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, με ισχνή πλειοψηφία 11 Δημοτικών Συμβούλων έναντι 32 (οι υπόλοιποι είχαν αποχωρήσει), την αλλαγή χρήσης γης από Αμιγής σε Γενική σε τμήμα της παραλιακής ζώνης του Αγ. Νικολάου και συγκεκριμένα από την εκκλησία μέχρι την οδό Ποσειδώνος (Απόφαση Δ.Σ. 196/2012).
    Γ. Οι κάτοικοι και ο Σύλλογος ουδόλως είχαν ενημερωθεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα που τους αφορά και έχει ως συνέπεια την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την ποιότητα ζωής τους.
    Δ . Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής δεν επιθυμεί την αλλαγή χρήσης γης,  όταν πληροφορήθηκαν για την εν λόγω απόφαση του Δ.Σ  Σαλαμίνας, έστειλαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Αθηνών την αριθμ 5/17-5-2013 επιστολή, με εκατό πενήντα (150) υπογραφές και ζητούσαν να μην τροποποιηθεί η χρήση γης.
     Ε.  Η πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Αθηνών Κα Μπάτσιου, υποσχέθηκε στον εκπρόσωπο των κατοίκων  ότι δεν θα λάβει καμία απόφαση, αν προηγουμένως, δεν κάνει η ίδια αυτοψία στην περιοχή και επί πλέον θα τον  καλέσει στο συμβούλιο τους, για να εκθέσει και προφορικά  τα επιχειρήματά τους.
    ΣΤ. Τελικά η Επιτροπή Οργανισμού Αθηνών, χωρίς να κάνει αυτοψία και χωρίς να ενημερώσει ,αποφάσισε την αλλαγή χρήσης γης τμήματος της παραλιακής ζώνης του Αγ. Νικολάου  από αμιγής σε γενική σε ύψος μίας κατοικίας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου ενημερώνει τα μέλη του ότι θα προβεί σε οιαδήποτε νόμιμη ενέργεια προκειμένου επανέλθει η χρήση γης από Γενική σε Αμιγή.
   Επισυνάπτουμε την  αριθμ 5/17-5-2013 επιστολή των κατοίκων  της περιοχής για πλήρη ενημέρωση όλων όσων διαμένουν στην συνοικία του Αγ. Νικολάου.
     .


                                                                                                    Σαλαμίνα 18-10-2014


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΣΙΛΗΣ                                                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ