«Μπορώ και χωρίς αυτά...» Το παιδικό βιβλίο παρουσιάζεται στη Σαλαμίνα για την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Μία νέα παιδική ιστορία μόλις λίγων μηνών, από μία νέα συγγραφέα και εκπαιδευτικό την 'Ελενα Νταβλαμάνου, θα παρουσιαστεί στη Σαλαμίνα το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα «Μπόγρη» μετά από την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Σαλαμίνας.

Η πρωτοβουλία για την όλη διοργάνωση ανήκει στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Σαλαμίνας ενώ η «Δυας Εκδοτική» θα προσφέρει από την κάθε πώληση του βιβλίου 1€ για την ενίσχυση των σκοπών του Σχολείου.


Το «Μπορώ και Χωρίς Αυτά» είναι μια ιστορία που αναφέρεται στην πλεονεξία, τη σημασία του περιττού και του απαραίτητου,την αληθινή φιλία, μια ιστορία για παιδιά που μπορεί όμως να διδάξει τους γονείς και κάθε ενήλικα.
Το βιβλίο δίνει την ευκαιρία να αναρωτηθούμε... «έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε…τα χρειαζόμαστε, όμως, όλα όσα έχουμε;» και πόσα παιδιά δε μοιάζουν σαν τον ήρωα της ιστορίας, το μικρό Λεωνίδα που συνέχεια λέει «Θέλω κι άλλα…θέλω κι άλλα…;»
Πώς όμως η δύναμη της φιλίας μπορεί να διαγράψει εμμονές και αδυναμίες, πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός μικρού παιδιού μία κίνηση ενός συμμαθητή του, πώς μπορεί ένα μολύβι να διαγράψει τις παλιές κακές συνήθειες και να υπογράψει μια νέα αρχή;…
Ιστορία σύγχρονη, γραμμένη με τρυφερότητα και αγάπη που ακουμπά ένα πολύ δύσκολο σημερινό πρόβλημα αλλά και τις ανησυχίες των παιδιών που δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις που δημιουργούνται και που πριν αγνοούσαν τελείως.
H εικονογράφηση έχει γίνει από την Έλενα Γρίβα και καλύπτει όλες τις σελίδες του έγχρωμου βιβλίου που απευθύνεται σε ηλικίες από 5 ετών και πάνω.
Κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης θα λειτουργήσει και Παιδικό Εργαστήρι υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού και συγγραφέως Ελενας Νταβλαμάνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6936532595 ή στο site της συγγραφέως www.elenadavlamanou.gr