Να ανοίξει τώρα ο διάλογος για την γέφυρα



Απαθείς παρακολουθούμε για μια ακόμα φορά γεγονότα που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα της ζωής μας. Απαθής για αυτά που σχεδιάζονται με μια στωικότητα λες και δεν μας αφορούν. Αντίθετα όμως δρούμε όταν στα τετελεσμένα κάνουμε ανέξοδη πια κριτική. 
Μιλάω για το θέμα της πιθανολογούμενης ευδοκίμησης του διαγωνισμού για την γέφυρα που μπορεί να παίρνει διαρκείς αναβολές όμως διαρκείς είναι και οι αναφορές του στα μεγάλα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν.
Είναι λογικό το θέμα να ξεπερνά την παρούσα δημοτική αρχή όπως ξεπερνούσε και την προηγούμενη. Έξυπνα ο πρώην δήμαρχος απέφυγε το σκόπελο όταν μίλησε για διεξοδική συζήτηση και κατόπιν δημοψήφισμα.

Η αμφισημία στις δηλώσεις αλλά και στα προγράμματα όλων όσων ενεπλάκησαν στον προεκλογικό αγώνα αντικατοπτρίζει την δυσκολία του θέματος. Τα υπέρ και κατά είναι πολλά και αιτιολογούνται ακόμα καλύτερα από τους υποστηρικτές και τους αρνητές. Όμως ο διάλογος πρέπει να ανοίξει τώρα πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις. 
Σε κάθε περίπτωση το κέρδος θα είναι πολλαπλό αφού πρώτον μέσα από τον διάλογο θα αναπτυχθούν διεξοδικά όλα τα επιχειρήματα δεύτερον οι πολίτες είτε ως δρώντα μέλη στο διάλογο είτε έμμεσα θα γίνουν λήπτες αυτών των επιχειρημάτων και τρίτον η απόφαση που θα ληφθεί θα φέρει την σφραγίδα μια δημοκρατικής και ορθής διαδικασίας την οποία όλοι θα πρέπει να υπερασπιστούν.
Ο χρόνος που αφήνεται να περάσει λειτουργεί αρνητικά αφού το θέμα δεν κρύβεται κάτω από το χαλάκι. Η κ. Νάννου ας ανοίξει το διάλογο τώρα που θεωρητικά οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί κατά συνέπεια τα πνεύματα είναι ηρεμότερα και νηφαλιότερα οπότε ο διάλογος θα διεξαχθεί με καλύτερους όρους.