ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ εύχονται, η Γέννηση του Θεανθρώπου να πλημμυρίσει με αγάπη τις καρδιές μας και το Άστρο της Βηθλεέμ να λαμπρύνει το νου και να κατευθύνει τη σκέψη μας, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Σε αυτήν την εποχή που τα πάντα αλλάζουν, το μήνυμα των Χριστουγέννων ας αναγεννήσει τις ελπίδες μας, δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία πραγματοποίησης των προσδοκιών του, χαρίζοντας σε όλους  ΥΓΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ – ΕΥΗΜΕΡΙΑ………..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!

2. ΘΕΜΑ : «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΥΔΑΠ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ»
Την απροειδοποίητη – απαράδεκτη απόφαση εργασιών,  εντός του μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, αποφάσισε η ΕΥΔΑΠ για εργασίες επί της Λεωφόρου Φανερωμένης. Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ άμεσα με προσωπικές επαφές σε όλα τα καταστήματα επί της Λεωφόρου Φανερωμένης, τα κάλεσε σε διαμαρτυρία, κλείνοντας την Λεωφόρο Φανερωμένης και σταματώντας την έναρξη του έργου. Πραγματοποιήθηκαν  προσωπικές επαφές του Συλλόγου μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Κον Χατζηπέρο Παναγιώτη, τον Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ, το Δήμο Σαλαμίνας και τον Εργολάβο των έργων. Την ημέρα έναρξης των έργων υπήρξε ανοιχτή συνάντηση – ενημέρωση παρουσία των Εμπόρων, στο Δήμο Σαλαμίνας. Μας ενημέρωσαν για τον λόγο επιλογής της ημερομηνίας έναρξης των εργασιών (εντός του μήνα Δεκεμβρίου 2014), κάτι που ουσιαστικά δεν αφορά τον εμπορικό κόσμο και είναι ευθύνη της ΕΥΔΑΠ. Τελικά ομόφωνα ο Σύλλογός μας και όλοι οι παρευρισκόμενοι, αποδέχθηκαν το τετελεσμένο πλέον γεγονός της έναρξης των έργων θέτοντας συγκεκριμένους όρους τους οποίους δεσμεύτηκαν να τηρήσουν, η Περιφέρεια Νήσων και ο Εργολάβος των έργων. Οι όροι είναι οι εξής : Α) η αποπεράτωση του έργου έως και 14/12/14, Β) υπογραφή συμφωνητικού ποινικής ρήτρας με τον Σύλλογό μας, ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000 ευρώ). Να σημειώσουμε ότι σε επιστολή του Συλλόγου μας προς όλους τους εμπλεκόμενους του ανωτέρω έργου, ενημερώσαμε ότι δεν θα αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα κατά των επιχειρήσεων , άλλη φορά. «ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΟΣΚΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΙΧΑΗΛ ΚΡΙΤΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ  ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ».
3. Σας ενημερώνουμε ότι, νέο θέμα προέκυψε κατόπιν επιστολής του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας προς τον ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (μετά από καταγγελίες πολιτών της Σαλαμίνας) σχετικά με την εφαρμογή του ΝΟΜΟΥ (Ν. 2946/201 – ΦΕΚ. Α 224/8-10-2001). Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους – εμπόρους, να ενημερωθούν για τα νόμιμα και να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα διότι τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα. Ήδη υπήρξε συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου μας,  στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας, θα υπάρξει και δεύτερη σχετικά με το ανωτέρω θέμα.

 4. Ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ πραγματοποίησε με επιτυχία ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ στις 13/11/14, στην αίθουσα Δημ. Μπόγρη του Δήμου Σαλαμίνας, με ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ». Το θέμα ανέπτυξε ο Κος Δημήτρης Πολιτόπουλος – Αρμάος,  
Αρχιτέκτονας. Η πρόταση του Συλλόγου μας ήταν η δημιουργία Δ.Σ. από εκπροσώπους φορέων όπως : ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Σαλαμίνας, το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, η Ένωση γονέων Δήμου Σαλαμίνας, η Ο.Ε.Ε.Σ.Σ., ο Περιβαλλοντολογικός  Σύλλογος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ», ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σαλαμίνας και ο Δήμος Σαλαμίνας. Η κίνηση αυτή θα δώσει στο Νησί μας εκτός από θέσεις εργασίας σε ανέργους, περιβαλλοντολογική συνείδηση και οικονομικά οφέλη προς τους Σαλαμίνιους Πολίτες και φορείς. Ήδη έχουν αποδεχθεί την συγκεκριμένη πρόταση,
 ο Δήμος Σαλαμίνας, το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, η Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. και η Ένωση γονέων Δήμου Σαλαμίνας. Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ όλων όσον αφορά  την δρομολόγηση των διαδικασιών.
5. Αγαπητά μας μέλη, σύντομα θα ενημερωθείτε σχετικά με  την ημερομηνία συνάντησης με την Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου μας, Κα Μιχάλαρου Σόνια όσον αφορά τις οφειλές προς τον Ο.Α.Ε.Ε.
6. ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ :  Α) Ζαούτσος Στέφανος – Ασφάλειες – Λ. Φανερωμένης 67 -
 τηλ. 2104657952, Β) Φράττης Ευάγγελος – Πλυντήριο Αυτ/των – Λ. Φανερωμένης 107 – τηλ. 2104650016.
7. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νήσων μεταξύ του Προέδρου, των μελών Δ.Σ. του Συλλόγου μας και του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Κου Χατζηπέρου Παναγιώτη, με
θέμα : «ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΑΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ». Επίσης συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας , Κος Καρακώστας Φίλιππος στο ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, παρουσία μέλους του Συλλόγου μας, με θέμα : «ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ».
8. Σας ενημερώνουμε ότι, στις 5/12/14 ξεκινούν τα σεμινάρια για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ (18 – 29 ΕΤΩΝ - VOUCHER 2014).Κατόπιν της αποπεράτωσης των σεμιναρίων θα ξεκινήσουν την εργασία τους στις επιχειρήσεις της Σαλαμίνας.
9. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΣΑΝ : Α) από την Περιφέρεια Νήσων, Β) από το γραφείο Περιφερειάρχη Νήσων, Γ) από το Δήμο Σαλαμίνας, Δ) από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Σαλαμίνας (2 επιστολές), Ε) από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ζ) από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σαλαμίνας, Η) από Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς (2 επιστολές), Θ) από γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας (2 επιστολές), Ι) από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κ) από τον Κον Φλωρά Γεώργιο, Λ) από την Επιτροπή για το «ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ», Μ) από την Επιτροπή Λαϊκής Αγοράς Σαλαμίνας, Ν) από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
10.  ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ : Α) προς σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σαλαμίνας, Β) προς Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας (2 επιστολές), Γ) προς Ένωση γονέων Δήμου Σαλαμίνας (2 επιστολές), Δ) προς Περιφέρεια Νήσων, Ε) προς Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. (2 επιστολές), Ζ) προς Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σαλαμίνας (2 επιστολές), Η) προς  Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ», Θ) προς Διευθυντή έργων ΕΥΔΑΠ, Ι) προς  Κον Διευθυντή ΕΠΑΛ, Κ) προς Αντιδήμαρχο Έργων Δήμου Σαλαμίνας, Λ) προς Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Νήσων (2 επιστολές), Μ) προς Περιφέρεια Νήσων – Τμήμα Ελέγχου Εμπορίου, Ν) προς Διοικητή Α.Τ. Σαλαμίνας, Ξ) προς Δήμαρχο Σαλαμίνας, Ο) προς ΕΥΔΑΠ, Περιφέρεια Νήσων, Δήμο Σαλαμίνας, Εταιρεία (ΕΡΓ – ΗΛ – ΑΤΕ), Τοπικό Τύπο, Μέλη Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας.
11.Αγαπητά μας μέλη, σας υπενθυμίζουμε ότι μας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούμε καθημερινά μεταξύ μας μέσω της σελίδας του Συλλόγου μας στο facebook, για προτάσεις και προβλήματα που σας απασχολούν.
 Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του Συλλόγου μας στο site : www.salamina-ebs.blogspot.com.


ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ                                                          ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ