Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην επιστολή διαμαρτυρίας για τα έργα της ΕΥΔΑΠ επί της Λεωφόρου Φανερωμένης

Κύριοι,
Με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε καταρχήν ότι το έργο της ΕΥΔΑΠ αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου του αγωγού όμβριων στην περιοχή της Λεωφόρου Φανερωμένης και δεν αποτελεί αυτοτελές έργο της ΕΥΔΑΠ.
Το έργο κρίθηκε απαραίτητο για την οριστική επίλυση των πλημμυρικών φαινομένων που επί χρόνια ταλανίζουν την περιοχή. Γραφειοκρατικές διαδικασίες και διατυπώσεις, που δεν αφορούν την παρούσα Περιφερειακή Αρχή, επέβαλλαν το έργο να ξεκινήσει σε μια περίοδο που δεν ευνοεί την απρόσκοπτη εκτέλεση των επιμέρους εργασιών.
Παρόλα αυτά και με προσωπική μου παρέμβαση ο εργολάβος της εταιρείας ΕΡΓ.ΗΛ.ΑΤΕ., κ.Γκιώνης Παναγιώτης, δέχτηκε να διακόψει τις εργασίες,
αποκαθιστώντας το οδικό δίκτυο μέχρι το σημείο που θα έχει ολοκληρώσει το έργο και να το επαναλάβει μετά τις 9 Ιανουαρίου 2015.
Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι, σύμφωνα με τις διαδικασίες της ΕΥΔΑΠ, η σύμβαση της εργολαβίας τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου 2014 και έχει γίνει πρόταση στην ΕΥΔΑΠ να παραταθεί κατ’ εξαίρεση για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο 2015 έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.
Οι χαρακτηρισμοί «απαράδεκτοι» και «χωρίς ίχνος φερεγγυότητας» πιστεύουμε ότι είναι καθ’ υπερβολή και θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απότοκοι της κακής οικονομικής κατάστασης που παρουσιάζει η χώρα.
Επίσης πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι τέτοιου είδους έργα επηρεάζονται δυσμενώς και από τις καιρικές συνθήκες που δυστυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι καθόλου ευνοϊκές.

Με εκτίμηση,

                                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ
                                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ