ποιητικό...ενδιαφέρον

η φώτο από σχετική ανάρτηση στο facebook
της κα. Μπινιάρη
Καιρό είχαμε να δούμε τόση "κίνηση" σε μια ανάρτηση, αλλά και τόσα ανάρμοστα σχόλια. Αναφέρομαι φυσικά στην παρουσίαση  της ποιητικής συλλογής του Χ. Μιχαήλ.

Παρακινούμενος λοιπόν από άδολη περιέργεια πήγα και εγώ παρόλο το εσωστρεφές του χαρακτήρα μου (sic).

Συμπέρασμα ΔΕΟΣ. Το κουλουριωτικο μεγαλείο σε όλη του την έκταση. Ίσως και έκσταση.

Αλλά πριν από αυτό θα μιλήσω για τον πραγματικό σκοπό της εκδήλωσης και το μόνο που θέλω να πω είναι συγχαρητήρια για αυτό το παιδί που κάνει την προσπάθεια του η οποία από σχόλιο φίλης που έμεινε και άκουσε τα ποιήματα, όσο βέβαια μπόρεσε να ακούσει από τα χαχανητά και την φασαρία, μου είπε χαρακτηριστικά ότι "είχαν κάτι".
Και συμπληρωματικά να σας πω ότι η συγκεκριμένη φίλη είναι αρκετά καταρτισμένη και στην ποίηση και στην λογοτεχνία. Επίσης με μια μικρή αναζήτησή στο δίκτυο  μπορεί κανείς να βρει στοιχεία για τον Χ. Μιχαήλ αρκετά τιμητικά

Ας γυρίσουμε όμως στα δικά μας και όπως  θα καταλάβατε δεν μπόρεσα να κάτσω στην εκδήλωση. Άλλωστε και να ήθελα δεν έβρισκες ούτε τοίχο να σταθείς.

Σύμβουλοι νυν και τέως, ταγεράκια, μαλλί λάχανο, φωνακλάδες στρατηγοί έ.α. και όλα αυτά τα σπάνια είδη που ευδοκιμούν στην κουλουριωτικη γη δικαιολογούσαν πλήρως όλη την φασαρία που ξεσήκωσε η συγκεκριμένη εκδήλωση.


Κλείνοντας πιστεύω ότι αν και είναι όμορφο εκδηλώσεις σαν και αυτές να έχουν κόσμο αφού πολλές φορές παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλων πολιτιστικών  γεγονότων που πραγματοποιούνται στο νησί έχουν πολύ μικρή προσέλευση από την άλλη όμως το κοινό αυτών των εκδηλώσεων να προσέρχεται  για το ίδιο το γεγονός και όχι για το θεαθήναι