Ανάκληση ομόφωνης απόφασης που εγείρει ερωτηματικά

Ερωτηματικά εγείρει η ανάκληση της ομόφωνης απόφασης για την παραχώρηση χώρου για την στέγαση του γραφείου κοινωνικής ασφάλισης. Η νέα απόφαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και μάλιστα την καταψήφισε και ο δημοτικός σύμβουλος της κας Νάννου, Ι Φιλιάγκος.

Η αρχική πρόταση ήταν η παραχώρηση χώρου εντός του ΚΕΠ-Αμπελακίων για συστέγαση των υπηρεσιών. Στο σκεπτικό της επιλογής αναφερόταν η εύκολη πρόσβαση καθώς ο χώρος είναι ισόγειος όπως επίσης και η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή δηλ. nternet, τηλεφωνία, πρόσβαση στο δίκτυο syzeyxis κ.α.





Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 17/12/2014 δείτε εδώ την σχετική απόφαση.

Στη συνέχεια και σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ στις 30/12/2014 η προηγούμενη απόφαση ανακαλείται Στο αιτιολογικό της άρνησης γίνεται αναφορά για μη αποδοχή του χώρου από την διοικηση του ΙΚΑ και συγκεκριμένα αναφέρει: "Η Διοίκηση του ΙΚΑ αφού έλαβε υπόψη την απόφαση του Δημ. Σ/λίου και το πρακτικό περιγραφής & αξιολόγησης του προτεινόμενου χώρου στέγασης του Γραφείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έκρινε ότι ο χώρος βρίσκεται σε δυσπρόσιτη περιοχή τόσο για τους υπαλλήλους που θα
στελεχώσουν το γραφείο, όσο και για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων που θα εξυπηρετεί". Ενώ προσθέτει και την επανατοποθέτηση της ίδιας της Δημάρχου κατόπιν διαμαρτυριών που δέχτηκε από πολίτες και καταστηματάρχες του κέντρου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "Επιπλέον η Δήμαρχος είπε , ότι δέχθηκε πολλές διαμαρτυρίες για την απόφαση του Δ.Σ/λίου σχετικά με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου εκτός της Πόλης της Σαλαμίνας από πολίτες & καταστηματάρχες του Κέντρου οι οποίοι επικαλέσθηκαν την οικονομική κρίση που έχει αποδυναμώσει την κίνηση και το όφελος από όποια δραστηριότητα".

Η νέα πρόταση που κατατέθηκε ήταν να διατεθούν 25 τ.μ.  στο παλαιό δημαρχείο και να εξοπλιστεί με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αφού οι Δημ. Σ/λοι Φιλιάγκος Ιωάννης, Τσαβαρής Ιωάννης,Παπαθεοχάρης Πέτρος, Μιχάλαρος Αναστάσιος,

Καρνέση Σοφία, Καπετανάκης Γρηγόριος, Δερτούζος Εμμανουήλ, Καραγιάννη-Αντωνίου Ευαγγελή & Καρούση Δέσποινα , τάχθηκαν με την πρόταση του Ι. Τσαβαρή που δήλωσε την αντίθεσή του στις υποδείξεις του ΙΚΑ και πρότεινε να εμμείνει ο Δήμος στην αρχική του απόφαση (δείτε εδώ την απόφαση)