Επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε ΟΤΑ

Επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στους ΟΤΑ, όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με δημάρχους, στη διάρκεια της συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλο.
Στη συζήτηση τονίσθηκε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολικότερη συνεργασία και ένας γενικότερος προγραμματισμός προσλήψεων στους δήμους.
Αναφορικά με τους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, οι τοποθετήσεις τους θα επισπευσθούν και θα σχηματιστεί ένα γενικότερο πλαίσιο για τον αριθμό των προσλήψεων στις οποίες θα μπορέσει να προχωρήσει κάθε δήμος. Υπόψη θα ληφθούν και οι ήδη υπάρχουσες λίστες των επιτυχόντων ανά ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των επιτυχόντων, ανέρχεται σε περίπου 3.500.
Αναφορικά με τη δημοτική αστυνομία, η επανασύσταση της οποίας συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση, η ΚΕΔΕ θα έχει νεώτερες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Νίκο Βούτση και Γιάννη Πανούση.
Για την αξιολόγηση, οι δήμαρχοι συμφώνησαν με τον κ. Κατρούγκαλο ότι πρέπει να υπάρξει ένα αντικειμενικό σύστημα το οποίο θα αναφέρεται τόσο στους εργαζόμενους, αλλά και στις δομές και το οποίο θα επεξεργαστεί από κοινού με την ΚΕΔΕ.

Oι δηλώσεις Πατούλη
Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης ανέφερε πως παρέδωσαν στον υπουργό αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ και ότι συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία, ώστε να μην υπάρχει κανένα νομοθέτημα χωρίς προηγούμενη συνεργασία με τους δημάρχους. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Κατρούγκαλος τους επισήμανε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και για το αν υπάρχει κάποια οικονομική μελέτη που να το στηρίζει, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε: «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα επισπευσθούν τα ζητήματα του ΑΣΕΠ μέσα σε ένα συνολικότερο πλαίσιο διαχείρισης του τι μπορεί να πάρει ο κάθε δήμος από αυτές τις ήδη υπαρκτές καταστάσεις των προσλήψεων υπαλλήλων, όπως επίσης θα υπάρξει μία συνεργασία ΚΕΔΕ και υπουργείων για ένα γενικότερο προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού υπαλλήλων. με τα ζητήματα του 2014-2020».
Για την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι είναι απαραίτητη για τους δήμους, αλλά «ακόμη δεν έχουν καταλήξει με ποιο τρόπο θα μπορέσει να συγκροτηθεί.
Σε άλλη ερώτηση για το ποιον θα επιβαρύνουν οι προσλήψεις και τα νέα οργανογράμματα, την αυτοδιοίκηση ή το κράτος απάντησε: «Είναι σίγουρο ότι όποιοι υπάλληλοι αφορούν την Αυτοδιοίκηση είναι θέμα πληρωμής από την ίδια την Αυτοδιοίκηση. Εμείς ειδικότερα έχουμε ζητήσει από τον κ. Βούτση την κοστολόγηση των λειτουργιών για κάθε δήμο και βεβαίως, μέσω των ΚΑΠ, τις ανάλογες αποδοχές και απολαβές που πρέπει να έχει ένας δήμος για να είναι ποιοτικός στις λειτουργίες του».
πηγη: aftodioikisi.gr