Αρνητική η γνωμοδότηση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  επί της Μ.Π.Ε. για το έργο: «ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ» (ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ) στη θέση Κάτω Πούντα Αμπελάκια Δήμου Σαλαμίνας.

Η επιτροπή κάνοντας δεκτή την εισήγηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος,Πρασίνου & Καθαριότητας κ. Αντώνη Χατζή γνωμοδότησε αρνητικά αφού έκανε δεκτούς τους εξής λόγους:

 1) Η επέκταση θα επιφέρει περιβαλλοντική –αισθητική υποβάθμιση και καταστροφή ενδιαιτημάτων των βενθικών οργανισμών που ζουν στο μαλακό υπόστρωμα στην περιοχή που πρόκειται να εκτελεστεί το έργο και σε ακτίνα 500 μέτρων ,όπως αναφέρεται στη μελέτη
 2) Η συγκεκριμένη Εταιρεία επανέρχεται συνεχώς με νέα αιτήματα για επεκτάσεις και επεμβάσεις κάθε είδους, οι οποίες λειτουργούν αθροιστικά επιβαρύνοντας έναν ιδιαίτερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο .
 3) Δεν έχουν συμπεριληφθεί στον φάκελο τα αποτελέσματα της υποβρύχιας έρευνας των αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή «Κάτω Πούντα Σαλαμίνας», σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.37/03-12-2013 συνεδρίαση του ΚΑΣ, η οποία τα θέτει ως προϋπόθεση της έγκρισης.
 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά από έγγραφό της Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει τα συλλογικά όργανα του Δήμου εντός τριάντα (30) εργασίμων ημερών να εκφράσουν την γνώμη τους επί της ανωτέρω μελέτης

δείτε όλη την απόφαση ΕΔΩ