Συνελήφθη 36χρονη συνεργός «Πυρήνων» - Ξηρού στη Σαλαμίνα

Σε μία ακόμη σύλληψη προχώρησε η Αντιτρομοκρατική το απόγευμα του Σαββάτου, αυτή τη φορά μίας 36χρονης Ελληνίδας, σε περιοχή της Αττικής, σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τον Χριστόδουλο Ξηρό. Παράλληλα, μετά τις τελευταίες συλλήψεις και τις αποκρυπτογραφήσεις των σημειωμάτων στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου, εξετάζεται η συνεργασία «Πυρήνων» -«Σέχτας Επαναστατών».
Συγκεκριμένα, η 36χρονη, που εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στη Σαλαμίνα φέρεται ότι είχε ρόλο συνδετικού κρίκου, μεταξύ του Χρ.Ξηρού και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και μεταξύ έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με συντρόφους τους εκτός φυλακών.

Η ταυτοποίησή της φέρεται να έγινε μέσω αποτυπωμάτων σε επιστολή που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου. Η γυναίκα, κατά την ΕΛΑΣ, λειτουργούσε σαν αγγελιοφόρος μεταξύ των φυλακισμένων που κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ατόμων εκτός φυλακής.
Σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες»
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 36χρονη είχε συναντήσεις στις φυλακές με ηγετικά στελέχη των «Πυρήνων», μετέφερε αλληλογραφία και άλλα πράγματα, ενώ είχε παραδώσει, εκτός των άλλων, και μεγάλο χρηματικό πόσο στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου.
Η συλληφθείσα φέρεται επίσης να είναι φίλη του 39χρονου με το ψευδώνυμο «Ιάσονας» που συνελήφθη νωρίτερα το Σάββατο, μαζί με έναν ακόμη 32χρονο.
Οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν μέσω ιχνών DNA σε βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε ΔΟΥ, στο Α.Τ Ιτέας και σε δικαστικό.
Η συλληφθείσα οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
Αποκρυπτογράφησαν σημειώματα από τις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου
Όσον αφορά τώρα στις έρευνες της Αντιτρομοκρατική για τη σύλληψη και των άλλων μελών που εμπλέκονται στην τρομοκρατική ομάδα «Πυρήνες», πληροφορίες αναφέρουν ότι «σφίγγει ο κλοιός» για δύο άτομα με τα ψευδώνυμα «Θωμάς» και «Ρεζάν», ενώ δεν αποκλείεται μέσα σε αυτά να είναι και η Αγγελική Σπυροπούλου.
Οι αναζητούμενοι χαρακτηρίζονται ως «ταχυδρόμοι», αφού, όπως λένε οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, μετάφεραν τα μηνύματα και τα υλικά από τους κρατούμενους στον Κορυδαλλό «Πυρήνες», στους εκτός φυλακής συνεργούς τους.
Όσον αφορά τα σημειώματα που βρέθηκαν στις γιάφκες της Αναβύσσου και του Λουτρακίου, κάποια έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, σε αυτά φαίνεται να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μελών των «Πυρήνων», με τα μέλη της άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
Για τα υλικά και τα χρήματα που έφυγαν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» απόδρασης που είχαν καταστρώσει και δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν, ήδη γίνονται έρευνες.
Οι αστυνομικοί λένε ότι το υλικό αγοράστηκε από τους ποινικούς κρατούμενους, οι οποίοι συνεργάζονται με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ, ανέφεραν με νόημα, ότι στον Κορυδαλλό «τα κλειδιά κατέχουν οι Πυρήνες...».
Πηγή: ethnos.gr