"Πάμε....ανάποδα" στο 4ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας (ΠΕΡΙΒΟΣ) κα Μαίρη Κανάκη και κο Σταμάτη Κουρζή, εκπαιδευτικούς, που μάς τίμησαν με την παρουσία τους και αφιέρωσαν χρόνο για να μάς βοηθήσουν να "πρασινίσουμε" το νηπιαγωγείο μας με αρωματικά φυτά.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος του ΠΕΡΙΒΟΣ "Πάμε....ανάποδα", σύμφωνα με το οποίο δίνοντας χαρτί για ανακύκλωση παίρνουμε σε ανταπόδοση φυτά για το σχολείο μας, δηλαδή πάμε ανάποδα, όχι από το δέντρο στο χαρτί αλλά από το χαρτί στο δέντρο.
Στο 4ο Νηπιαγωγείο Σαλαμίνας εκπονήσαμε ετήσιο περιβαλλοντικό πρόγραμμα Ανακύκλωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώσαμε χαρτί για ανακύκλωση και μέσω αυτού εξασφαλίσαμε φυτά για τον κήπο μας.




Η κα Μαίρη Κανάκη και ο κος Σταμάτης Κουρζής αντιμετώπισαν τους μαθητές μας με εξαιρετική ευγένεια και δίνοντάς τους σαφείς οδηγίες πέρασαν μαζί τους γρήγορα στη δράση. Βοήθησαν τα παιδιά να σκαλίσουν, να φυτέψουν, να ποτίσουν και τα καθοδήγησαν στο πώς να φροντίζουν τα νέα τους φυτά. Η βιωματική αυτή δράση λειτούργησε θετικά στο να υιοθετήσουν τα παιδιά μας μία περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη συμπεριφορά, να αναβαθμίσουν ενεργειακά τον αύλειο χώρο του σχολείου τους, να συνεργαστούν για έναν κοινό σκοπό και να γίνουν πιο υπεύθυνα.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας που είναι δίπλα μας και στηρίζει σταθερά και ουσιαστικά, όποτε απαιτείται, κάθε ενδοσχολική ή εξωσχολική δράση μας.

Με εκτίμηση,
η νηπιαγωγός,
Παντελία  Πατάπη.