Η Ηλιακή Έκλειψη στη Σαλαμίνα

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) προετοίμασε τη Παρατήρηση και καταγραφή της Μερικής Ηλιακής Έκλειψης της 20-3-15 στον περίβολο του Ι. Ναού Παναγίας της Ελευθερώτριας στον Λόφο << Πατρίς>> .
Δυστυχώς όμως η πυκνή νέφωση του Ουρανού δεν επέτρεψε διόλου την Παρατήρηση του Φαινομένου παρά μόνον λίγα λεπτά προς το τέλος του.



Ευτυχώς όμως η όλη διοργάνωση δεν πήγε χαμένη αφού  μετετράπη σε ένα Μίνι Μάθημα Λαϊκής Αστρονομίας προς τους Μαθητές του Τμήματος Θετικής Κατεύθυνσης 2ου Γενικού Λυκείου Σαλαμίνας για την ερμηνεία του φαινομένου και την λειτουργία των τριών τύπων Τηλεσκοπίων που διαθέταμε για την παρατήρηση του.
Ευχαριστούμε το Πατέρα Ανάργυρο για την διάθεση του χώρου .
Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 2ου ΓΕ.Λ. Σαλαμίνας Κον X.Ράμμο καθώς και τον Καθηγητή Φυσικής Κον  Βαγενά που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο συνόδευαν τους μαθητές για την παρατήρηση της Έκλειψης.
Επίσης ευχαριστούμε όλα τα Μέλη και του Φίλους του Παραρτήματος μας που συνέβαλαν στην διοργάνωση και Ιδιαίτερα τον Κο Νίκο Ρήγα που κάλυψε Φωτογραφικά και Τηλεοπτικά το γεγονός.
Για να παρακολουθήσετε την δραστηριότητα αυτήν σας παραπέμπουμε στο ακόλουθο νήμα : https://www.youtube.com/channel/UC0_qAB0hkzrEO9fR1UBtQzQ


                                              Με Τιμή



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                               Σ . ΡΑΠΤΗΣ