Συνάντηση σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους της Σαλαμίνας

H ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας κυριάρχησε στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με την Προϊσταμένη της ΚΣΤ΄Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Χρυσουλάκη Στέλλα, την υπεύθυνη αρχαιολόγο για την Σαλαμίνα κ. Κάτουλα Άντα, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους και μέλη του ιδρύματος «Σαλαμίς».
-Συζητήθηκε το θέμα του Τύμβου στις Κολώνες, η αναστήλωση του οποίου προχωράει ικανοποιητικά και αναμένεται από Σεπτέμβρη να είναι ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Σαλαμίνα.  Προτάθηκε η δημιουργία βίντεο με όλες τις φάσεις της αναστήλωσης, το οποίο θα αναρτηθεί και στο site της Περιφέρειας.


-Συζητήθηκαν επίσης και τρόποι ανάδειξης των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων στην Σαλαμίνα αλλά και του πολύ αξιόλογου Μουσείου με τη τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης στο οδικό δίκτυο του νησιού και την ανάρτηση αφισών στα οχηματαγωγά/επιβατικά πλοία της γραμμής και πινακίδων σε επιλεγμένα σημεία.   
-Συμφωνήθηκε η αποστολή ενημερωτικού υπομνήματος προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, τους βουλευτές, την Περιφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο του ΟΛΠ, για τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, με σκοπό την διοργάνωση σύσκεψης ενόψει των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
-Στόχος όλων αυτών είναι να μην δημιουργηθούν υποδομές «χαρτοπόλεμος» μέχρι την επέτειο της ναυμαχίας, αλλά να γίνει ουσιαστική παρέμβαση με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έως τότε.