ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 20 Μαΐου ο Βουλευτής κ. Ορφανός. Συναντήθηκε με  τον Διευθυντή κ. Τσακανίκα, τον κ. Δραγουμάνοβιτς , τον κ. Κουρζή, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο κ. Ορφανός για το Κέντρο Υγείας και την επερώτηση που κατάθεσε στην Βουλή προ ημερών δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το νησί. Στην επαφή που έκανε με το προσωπικό συζήτησε τα   προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ.



Ο κ. Τσακανίκας και ο κ. Δραγουμάνοβιτς ήταν ιδιαίτερα καυστικοί για τις συνθήκες της (υπό)λειτουργίας και την «κατάντια» που έχει επέλθει το Κέντρο Υγείας και από Ιατρικό προσωπικό και από υλικά που πλέον καθιστά αδύνατη την λειτουργία του παρά της φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί το τελευταίο απόκτημα προσφοράς που δόθηκε προ ημερών το πολύ φωτογραφημένο μηχάνημα υπερηχογράφου δεσπόζει σε δωμάτιο του α΄ ορόφου του Κέντρου μόνο του, διότι ο γιατρός που ΘΑ το χειριζόταν έφυγε με μετάθεση (λείπει και  βασικό εξάρτημα) !! Ο Bουλευτής δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την απελπιστική και τριτοκοσμική κατάσταση που αντίκρισε. Παρόλο αυτά συνεχάρη τους εναπομείναντες ιατρούς και νοσηλευτές που επιμένουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Σαλαμίνας.


Ελπίζουμε ο κ. Ορφανός να συνεχίσει με την ίδια ευαισθησία και να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον  και με άλλα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας.   

πηγή:salamistoday.blogspot.com