Γιώργος Παπαγιάννης, το νέο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ!


Το νέο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ, για όσους δεν το γνωρίζουν,  κατάγεται κατά το ήμισυ τουλάχιστον από τη Σαλαμίνα. Γιος της Σαλαμίνιας Μάρως Παντέλα και του Μεγαρίτη Κανέλλου Παπαγιάννη. 
Για να τον γνωρίσετε καλύτερα δείτε το ντοκιμαντέρ της ΝΕΡΙΤ:   Γιώργος Παπαγιάννης - "Εις Αύριον τα σπουδαίαν" 
Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι 17 χρονών και το ύψος του είναι ήδη 2,18 μέτρα. Παίζει στον Παναθηναϊκό και θεωρείται από πολλούς ένα από τους πιο πολλά υποσχόμενους μπασκετμπολίστες στην ηλικία του. Κατέχει το ρεκόρ του μικρότερου παίκτη που αγωνίστηκε ποτέ σε παιχνίδι της Α1.
Ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αμερικάνων καθώς μετά από πρόσκληση βρέθηκε για ένα χρόνο σε Αμερικάνικο Λύκειο όπου και τέλειωσε την αντίστοιχη Β΄ Λυκείου.
Γύρισε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και ενώ έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει χρόνο στην αντρική ομάδα οι σειρήνες από την άλλη μεριά του ατλαντικού τον καλούν καθώς έχει προσκλήσεις από πολλά κολλέγια της Αμερικής.
Μια μπασκετική οικογένεια. Η δημοσιότητα, οι μεγάλες προσδοκίες, ο ένας χρόνος Αμερική. Γιατί έφυγε και αν θα ξαναπάει. Πόσος ελεύθερος χρόνος μένει για τον 17χρονο ανάμεσα στο σχολείο, τον Παναθηναϊκό και την Εθνική;
Η δύσκολη επιλογή ανάμεσα στην Ελλάδα και το όνειρο του NBA. Τι σημαίνει για μια οικογένεια να φεύγει ένα παιδί για την Αμερική;
Εκτός από την οικογένειά του, τους φίλους του και τους συμπαίκτες του και τον νυν προπονητή του Κώστα Παπαδόπουλο στο ντοκιμαντέρ μιλούν ο προπονητής του στο Περιστέρι Αργύρης Πεδουλάκης και ο αθλητικός συντάκτης Νίκος Παπαδογιάννης μέσω των οποίων επιχειρείται μια μίνι ανασκόπηση του ελληνικού μπάσκετ αλλά και εκτιμήσεις για το μέλλον του και τα προβλήματα.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Νίκος Λογοθέτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Μανωλίτσης
Ήχος: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Μοντάζ:RGBStudios