Επίθεση στο σπίτι του μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ, που είχε βρεθεί αλυσοδεμένος στη Σαλαμίνα

Επίθεση δύο αντρών στο σπίτι του μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ και του αδελφού του στη Σαλαμίνα, σημειώθηκε στις 9 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το indymedia, οι δράστες προκάλεσαν φθορές, αποπειράθηκαν να κλέψουν και τράπηκαν σε φυγή όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός φίλου των μεταναστών.
Κι όλα αυτά, ενώ η δίκη για τον βασανισμό του Ουαλίντ συνεχίζεται την Τετάρτη 27 Μάη στα δικαστήρια του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κείμενο:

“Αργά το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μάη πραγματοποιήθηκε προκλητική επίθεση με εμφανή, αν όχι ξεκάθαρα, χαρακτηριστικά εκφοβισμού στο σπίτι του μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ και του αδερφού του στην Σαλαμίνα. Στο σπίτι εισέβαλαν δύο άντρες σπάζοντας το τζάμι της πόρτας. Κατέστρεψαν πόρτες, παράθυρα και μέρος της οικοσκευής που υπήρχε στο σπίτι, χωρίς να κλέψουν κάτι. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν ένας φίλος των δύο μεταναστών. Όταν οι εισβολείς τον αντιλήφθηκαν, τράπηκαν σε φυγή και έτσι δεν κατάφερε να δει τα πρόσωπά τους.

Την επόμενη μέρα, ο αδερφός του Ουαλίντ κατέθεσε μήνυση με μάρτυρα τον φίλο του για διακεκριμένες φθορές και απόπειρα κλοπής, ενώ η Ασφάλεια της Σαλαμίνας και του Πειραιά προχώρησαν στην τυπική διαδικασία (σήμανση, επίδειξη φωτογραφιών κ.λπ).

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες απειλές που δέχονται τα δύο αδέρφια τα τελευταία 2,5 χρόνια...”
Η συγκλονιστική υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ εκδικάζεται από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.
Το καλοκαίρι του 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και αλυσοδεμένος στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και είχε καταγγείλει ότι βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του φούρναρη και τον γιο του, καθώς και από άλλα δύο άτομα.