Ο ΑΙΑΝΤΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Την Δευτέρα, 18 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στη αίθουσα του τ. Δημοτικού συμβουλίου των Αμπελακίων πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική συνέλευση του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος και αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ “με θέμα «Σαλαμίνα – Οικονομική & Πολιτιστική Ανάπτυξη» για τα μέλη και τους φίλους αφιερώνοντας την ημέρα εκείνη στον αείμνηστο Μίμη Ροκίδη.


Ο Πρόεδρος Χρήστος Μαριδάκης παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις του συλλόγου καθως και για τα τουριστικά – πολιτιστικά αναπτυξιακά προγράμματα που μπορούν να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη με εκατοντάδες θέσεις εργασίας κάνοντας τη Σαλαμίνα παγκόσμιο τουριστικό πόλο έλξης.
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κυράκος Μαριδάκης αναφέρθηκε για το σημαντικό έργο του Αιαντίς και την προσφορά του στον Ελληνικό Πολιτισμό όπως και για το νεοσύστατο διεθνές Ίδρυμα “Σαλαμίς¨οπου ηδη συνεργάζεται με την Ελληνική κυβέρνηση με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες , πρεσβείες και Ιδρύματα της Ελλάδος και του Εξωτερικού με σκοπό την παγκόσμια προβολή και την ανάδειξη του με μοναδικά τουριστικά αναπτυξιακά έργα.
Αξίζει να αναφερθούμε ότι χωρίς τον Αιαντίς και τις πολύχρονες προσπάθειες του Χρήστου Μαριδάκη σήμερα δεν θα υπήρχαν ούτε ο Τύμβος , ουτε ο Αρχαίος λιμένας ούτε η αρχαία πόλη.

Εξίσου πολύ σημαντική και τεράστια είναι η προσπάθεια του Κυριάκου Μαριδάκη οπου με τις προσωπικές του διεθνείς γνωριμίες ,έχει προβάλλει όσο κανείς άλλος τη Σαλαμίνα παγκόσμια κινητοποιώντας ακόμα και τη διεθνή κοινότητα. 
25 προσωπικότητες αποφάσισαν και υπόγραψαν σχετικό αίτημα για την πολιτιστική ,τουριστική ανάπτυξη και την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 στη πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου ώστε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να έρθει θέμα προς συζήτηση.



Ακόμη και μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα έγινε τιμητική αναφορά στον ιδιοκτήτη – εκδότη της εφημερίδας «Νέας Σαλαμίνας» αγωνιστή και επίτιμο μέλος του ΑΙΑΝΤΙΣ Μίμη Ροκίδη που «έφυγε» από κοντά μας πριν απο 3 μήνες.
Στη μνήμη του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.