Nέο τμήμα υποκριτικής 2015 'Ανακαλύπτω τα εσωτερικά μου τοπία'

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:
Ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό μας κόσμο μέσα απο ασκήσεις αυτογνωσίας.


Ενεργοποιούμε τις αισθήσεις μας ΑΦΗ,ΟΡΑΣΗ.ΟΣΦΡΗΣΗ,ΓΕΥΣΗ για να ξαναθυμηθούμε παλιά εσωτερικά τοπία που κρατάμε ξεχασμένα μέσα μας.Ενεργοποιούμε το σώμα με ασκήσεις χαλάρωσης και ενεργητικότητας για να μιλήσει το σώμα ,να ξαναθυμηθεί και να διηγηθεί ιστορίες. Όταν το σώμα θυμάται τα λόγια είναι περιττά.



Θα ανακαλύψουμε την έννοια του ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.Τι είναι;Πώς μας βοηθάει να χτίσουμε έναν χαρακτήρα πάνω στην Σκηνή;Ποιός είναι ο δημιουργικός Αυτοσχεδιασμός που απελευθερώνει την φαντασία μας και πως μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε για να χτίσουμε ενδιαφέροντες ρόλους πάνω στην Σκηνή.



Θα χρησιμοποιήσουμε μάσκες για να κατανοήσουμε την ουδετερότητα που προηγείται της δράσης.Για να δεχόμαστε οτιδήποτε μας περιβάλει πάνω στην σκηνή χωρίς καμία εσωτερική σύγκρουση.


Κάτω απο μια ουδέερη μάσκα,το πρόσωπο του ηθοποιού εξαφανίζεται,και έτσι έχουμε μια πιο ισχυρή αντίληψη του σώματος.Το βλέμμα είναι η μάσκα και το πρόσωπο είναι το σώμα.


Αυτά και άλλα πολλά που κυρίως στοχεύουν σε ένα μόμο πράγμα:



Να ξανα-γίνουμε παιδιά να ξανα-βρούμε την χαμένη αθωότητα μας και να ΠΑΙΞΟΥΜΕ!!



Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα κείμενο που τους εκφράζει απο Λογοτεχνία, θέατρο, ποίηση,εφημερίδες κ.τ.λ και μέσα απο το κείμενο τους θα προσπαθήσουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέχρι το κείμενο να γίνει σώμα και να μιλάει μέσα απο αυτό.Θα δοκιμάσουμε διάφορους τρόπους έκφρασης ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, ζωγραφική, μουσική βίντεο κτλ κρατώντας πάντα σαν βάση τους ο καθένας το κειμενο που θα επιλέξουν για να 'ζήσουν' μαζί του! Μέσα απο αυτές τις ασκήσεις θα γραφτούν και κείμενα απο τους ίδιους τους συμμετέχοντες!
Το μάθημα εκτός απο τον κλειστό χώρο της αιθουσας  θα πραγματοποιείται και έξω στην φύση. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι!Στους φυσικούς ήχους ανάμεσα σε περαστικούς.Στο βουνό η στην θάλασσα! Πως λειτουργεί η αναπνοή μας όταν έρχομαστε αντιμέτωποι με τα εξωτερικά ερεθίσματα, τι υπόσταση παίρνει ένα κείμενο όταν λέγεται έξω στους δρόμους και τι διαφορά έχει όταν το ιδιο κείμενο ΄κλείνεται' σε ένα δωμάτιο;

Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα 7-10 μ.μ
και το συμβολικό κόστος είναι 25 ευρώ το μήνα 

Στο μάθημα συμμετέχουν οι:
Γαβριέλα Κουμαρη, Παναγιώτης Παπασωτηρίου, Ράνια  Νικολακοπούλου, Παλίνα Αναγνώστου, Φώτης Ανδρίτσος, Κορίνα Καστελάνου

*το όριο συμμετοχών είναι μέχρι 10 άτομα

*Οποιος ενδιαφέρεται να πλαισιώσει το δυναμικό της ομάδας μπορεί να καλέσει στο:
694 27 03 455
η να γράψει στο mail: kaliotsosm@hotmail.gr ένα κειμενάκι που να περιγράφει σε ποιό βαθμό τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο εργαστήριο και γιατί.

Ευχαριστώ πολύ

Μιχάλης Καλιότσος
Ηθοποιός
Υπεύθυνος ομάδας ΘΕΑΤ.Ο.Σ