Ξεκινά σε λίγο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2015

Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκινά σε λίγο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2015 στα Κανάκια Σαλαμίνας με τις συμμετοχές των αθλητών έχουν φτάσει τις 170.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Α.Σ. ‘’ΠΡΩΤΕΑΣ’’, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2015 στην Ορεινή Ποδηλασία στα αγωνίσματα του Cross Country (Αντοχής) και του Team Relay (Σκυταλοδρομία


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ:

  •  Ημερομηνία:  19  Ιουλίου 2015
  •  Τόπος: Κανάκια -  ΣΑΛΑΜΙΝΑ.
  •  Αγωνίσματα :  α) Σκυταλοδρομία (Team Relay)

                                β) Αντοχή - Cross Country Ολυμπιακής Μορφής (XCO)

  •  Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας.


Σκυταλοδρομία (Team Relay) - Αντοχή  (Cross Country) Ολυμπιακής Μορφής (XCO)  

    Διαδρομή: 
Σιρκουί 5 χλμ. με χωμάτινους δρόμους και δασικά μονοπάτια, στην περιοχή Κανάκια Σαλαμίνας. 

    Ειδικοί Κανονισμοί αγώνα XCO:

Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη 24 ώρες πριν τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς.
Προπόνηση για όλες τις κατηγορίες, όπως φαίνεται στο συνημμένο πρόγραμμα.
Θα υπάρχει Ζώνη τροφοδοσίας, Τεχνικής Βοήθειας, σηματοδοτημένη. 
Η χρήση κράνους και αριθμού αγώνων, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις.
Κατά τη διεξαγωγή αγώνα κάποιας κατηγορίας, ποδηλάτες άλλων κατηγοριών απαγορεύεται να βρίσκονται εντός της διαδρομής, με κίνδυνο αποκλεισμού από τον αγώνα της κατηγορίας τους.
Για την κατηγορία Ανδρών και Γυναικών: Η σειρά στην εκκίνηση καθορίζεται ως εξής: Πρώτα οι ΄Ελληνες ποδηλάτες που έχουν πόντους UCI, με φθίνουσα σειρά, ακολούθως οι 20 πρώτοι ή οι 10 πρώτες, στην Γενική Κατάταξη Αθλητών Ορεινής Ποδηλασίας 2014 και κατόπιν με τη σειρά λήψης της Δήλωσης Συμμετοχής.
Για τις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων, η σειρά στην εκκίνησης καθορίζεται με βάση την κατάταξη ΜΤΒ του 2014 (πρώτα οι 20 πρώτοι – 10 πρώτες) και κατόπιν με τη σειρά λήψης της Δήλωσης Συμμετοχής.
Για όλες τις κατηγορίες, θα ισχύει ο κανονισμός του 80%.
Τερματίσας θεωρείται ο αθλητής – τρια που έχει καλύψει τουλάχιστον το ½ της συνολικής διαδρομής .

Σε περίπτωση που κάποια κατηγορία δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών, δεν θα διεξαχθεί . Η Ε.Ο.Π μετά  το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής θα βγάλει ανακοίνωση, εάν κάποια κατηγορία δεν συμπληρώσει.

Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραμματείας για όλους τους αγώνες:  Η Γραμματεία θα λειτουργήσει  στον χώρο της εκκίνησης την Κυριακή 19/07/2015, από τις 08:30 . Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών  του αγώνα. 


Δηλώσεις Συμμετοχής:


Όλα τα σωματεία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών, μέχρι την Τετάρτη 15/7/15 και ώρα 14.00΄ στο Fax 210 6859739, η στο e-mail eopbike@otenet.gr, στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Δηλώσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα δεν θα γίνονται δεκτές. 
Τα σωματεία που επιθυμούν να καλύψουν τους ποδηλάτες τους με Τεχνική Βοήθεια στο Cross Country, θα πρέπει να δηλώσουν και Μηχανικό - Τροφοδότη Ομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους χρήση, τοποθέτηση των ανταλλακτικών. 
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια, ο αριθμός δελτίου και η κατηγορία του αθλητή. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Συνοδός κάθε ομάδας.

Τεχνικό Συνέδριο: Την Κυριακή 19/7/2015 και ώρα 09:00  στο χώρο της εκκίνησης στα ΚΑΝΑΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

Έπαθλα:
1.13.1. Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρείς πρώτους νικητές ή νικήτριες κάθε κατηγορίας, που θα διεξαχθεί.

1.13.2. Στον νικητή κάθε κατηγορίας θα απονεμηθεί η Φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος 2015 για το αγώνισμα στο οποίο θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής, την οποία και υποχρεούται να φορά σε όλους τους αντίστοιχους αγώνες της κατηγορίας, στην οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής, μέχρι το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ελλάδος του 2016.

Απονομές Επάθλων: Με τη λήξη των αντίστοιχων αγωνισμάτων, θα γίνουν απονομές. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται με την επίσημη ενδυμασία των ομάδων τους.

Πρόγραμμα Αγώνων:


Κυριακή 19/7/2015
10:00  Αγώνας XCO – Παίδων – Νεανίδων – Κορασίδων (διάρκεια 1 ώρα)

11:15 Αγώνας XCO - Εφήβων – Γυναικών (διάρκεια 1:15 – 1:30)

13:00  Αγώνας XCO Ανδρών (διάρκεια 1:30 – 1:45)


17:00 TEAM RELAY

  
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα (π.χ. καιρικές συνθήκες, συμμετοχές, κ.λ.π.). Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης, ο Τεχνικός Επιτετραμμένος της Ε.Ο.Π. και η Αγωνόδικος Επιτροπή.
ΤΙΜΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Τα παρακάτω ξενοδοχεία της Σαλαμίνας, έχουν κάνει τις εξής προσφορές, για τα Σωματεία :
 Ξενοδοχείο Βοτσαλάκια: Πρωϊνό και 1 γεύμα: 31 ευρώ κατά άτομο Βλάχος Αχιλλέας  Ακτή Θεμιστοκλέους 64, Σελήνια 18902 - Σαλαμίνα +30 210.46.71.334 +30 6972.088.278 
votsalakia1936@yahoo.gr
http://www.votsalakiahotel.com

Ξενοδοχείο Γαβριήλ:   Πρωϊνό και 1 γεύμα: 29 ευρώ κατά άτομο
www.hotelgavriil.4ty.gr
Διεύθυνση: ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 8 - ΑΙΑΝΤΕΙΟ 
Περιοχή: Σαλαμινα 
Τ.Κ.: 18900 
Τηλέφωνο: 2155003555 
Κινητό: 6944283393 
E-mail: hotelgavriil@gmail.com 



  Ε.Ο. ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ