Με αλφαβητική σειρά Εθνική & Alpha Bank, με σειρά προτεραιότητας η Τράπεζα Πειραιώς

Αυστηρά και μόνο για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών άνοιξαν το πρωί 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών, με όριο ανάληψης τα 120 ευρώ.
 Στη Σαλαμίνα η Εθνική και η Alpha Bank  θα εξυπηρετούν τους συνταξιούχους με αλφαβητική σειρά (την Τετάρτη όσους το επώνυμο ξεκινά από Α έως Ι, την Πέμπτη από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω).

Στην Εθνική τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις μέρες ανεξαρτήτως επωνύμου (τηλέφωνο εξυπηρέτησης 181818).
Η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.
Επειδή η απόφαση ελήφθη αργά το βράδυ, πολλοί από τους συνταξιούχους δεν γνώριζαν ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν με αλφαβητική σειρά, με αποτέλεσμα να γίνεται συνωστισμός έξω από τα υποκαταστήματα.
Οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα 120 ευρώ της σύνταξης, με την προϋπόθεση να μην έχουν βγάλει από το λογαριασμό τους τα 60 ευρώ μέσω των ΑΤΜ.
Παράλληλα οι τράπεζες θα μεριμνήσουν ώστε να εκδοθούν το συντομότερο κάρτες σε όσους καταθέτες δεν έχουν ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.
Μετρητά μέσω ΕΛΤΑ
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων που λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω ΕΛΤΑ, θα την λαμβάνουν κανονικά από σήμερα 1/7/2015. Επίσης, τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και οι ταμειακές υπηρεσίες όλων των ασφαλιστικών ταμείων συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά με μετρητά, με επιταγές ή μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία παρατάθηκε μέχρι 31 Ιουλίου 2015.
Την ανάληψη μπορούν να πραγματοποιήσουν και συνδικαιούχοι ή πληρεξούσιοι, προσκομίζοντας επιπλέον των ανωτέρω νομιμοποιητικών εγγράφων και το σχετικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση του δικαιούχου της σύνταξης.