Καίγεται η μισή Ελλάδα- Ο χάρτης με τα πύρινα μέτωπα

Μέτωπα φωτιάς στην Αττική, τη Λακωνία, την Αργολίδα, την Εύβοια. Σε βαθμό κινδύνου πυρκαγιάς 4 η Ελλάδα. Πού μαίνονται οι φωτιές.
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα, με την πρώτη φωτιά να εκδηλώνεται τα ξημερώματα στη Λακωνία. Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική, που έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση με βαθμό κινδύνου στο 4, δηλαδή πολύ υψηλός κίνδυνος. 



Λακωνία

Σπίτια κάηκαν σε Φαρακλό και Λάχι, Αγ. Νικόλαο. Εκκένωσαν τις περιοχές και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν. Κόλαση φωτιάς στη Νεάπολη, όπου επιχειρούν Πυροσβεστική και Αστυνομία. Εκκενώθηκαν Κέντρο Υγείας, γηροκομείο και στέλνονται στους Μολάους όσοι χρειάζονται ιατρική βοήθεια. σε νοσοκομείο Έχει ξεπεράσει τα 15 χιλιόμετρα το μέτωπο της φωτιάς και πλησιάζει τα 20. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με 8 μποφόρ.
Σύσκεψη στο δημαρχείο Νεαπόλεως για διαχείριση της κατάστασης, από τους αρμόδιους φορείς, βουλευτές και Περιφέρεια. Ζητήθηκε συνδρομή από τον Στρατό, ενώ έχει κηρυχθεί η περιοχή σε έκτακτη ανάγκη. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την ελέγξουν. 

Αθήνα

-Η φωτιά ξέσπασε στις 12:30 το μεσημέρι στη συμβολή Κισσού και Ίριδος στο Βύρωνα, ανάμεσα στο νεκροταφείο και τη λεωφόρο Κατεχάκη, στους πρόποδες του Υμηττού και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω την ανέμων που στην περιοχή φθάνουν τα 6 μποφόρ
Πυκνός καπνός έχει καλύψει την Αττική. 
-Κάηκε ταβέρνα στον Καρέα, καθώς κι ένα σπίτι και απεγκλωβίστηκαν οι μοναχές του Αγίου Ιωάννη Καρέα, λίγο πριον η φωτιά φτάσει τη μάντρα του μοναστηριού. Οι κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια. Τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα μεταφέρθηκανμε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα.
-Σκηνές αλλοφροσύνης σε Βύρωνα, Υμηττό, Καρέα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη. Φλόγες ύψους 20 μέτρων μαίνονται αμείωτες, περνώντας μέσα από τις αυλές των σπιτιών. 
-Μάχη με φλόγες ύψους 20 μέτρων δίνουν οι κάτοικοι στην Αργυρούπολη, την Ανω Γλυφάδα και στα Αστυνομικά (Πανόραμα) της Ηλιούπολης, από την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στον Υμηττό. Οι φλόγες γλείφουν τα σπίτια, καίνε στις αυλές και οι πολίτες με μάνικες, κουβάδες και κάθε άλλο μέσο προσπαθούν να τις αναχαιτίσουν. 
-Η φωτιά συνεχίζει την πορεία της στην Άνω Γλυφάδα (Αιξωνή)
-Λίγο μετά τις 5, η φωτιά στρέφεται προς την περιοχή της Βάρης, λόγω των ανέμων. 
-Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης καταγγέλλει ότι οι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού του Υμηττού, καθώς το μέτωπο του μαίνεται στην Αργυρούπολη τείνει να ενωθεί με το μέτωπο του Κορωπίου και του Κουβαρά.
-Πυρκαγιά ξέσπασε  στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.
Η φωτιά ξεκίνησε από την οδό Τσακάλωφ, ενώ στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα.
Αργολίδα
Φωτιά ξέσπασε στην χωματερή του Τολού, επιχειρούν 3 οχήματα με 6 άνδρες.
Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στα Ίρια Ναυπλίου, 25 χιλ, από το Ναύπλιο και στην περιοχή Άγιος Αντώνιος κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό Κάντια.

Μαλακάσα

Μέτωπο φωτιάς έχει ξεσπάσει στη Μαλακάσα, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, στην περιοχή της Μαλακάσας προς Μήλεσι.
Οι φλόγες είναι πολύ κοντά στην εθνική οδό.
Εύβοια
Μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει αυτή την ώρα στην Νέα Αρτάκη, στην Εύβοια, που ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ξεκινήσει εκκένωση σπιτιών. 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Πισσώνας και Αφράτι. 

πηγή:thetoc.gr