Η Σαλαμίνα τιμάει τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

Στη Σαλαμίνα θα βρεθούν την Κυριακή οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, σε συνέχεια των επετειακών δράσεων που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του, με αφορμή τον αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της διασύνδεσης δύο ιστορικών μαχών της αρχαίας εποχής, της Σαλαμίνας και του Μαραθώνα.
Η Δημοτική Αρχή Σαλαμίνας προσκάλεσε το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τα μέλη του στο ιστορικό νησί, προκειμένου να τους τιμήσει για τη συνεισφορά τους στον Αθλητισμό και την Κοινωνία.  Μεταξύ των σπουδαίων Αθλητών που θα εκπροσωπήσουν το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών είναι οι ακόλουθοι:

– Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
– Εύη Μωραϊτίδου, Αντιπρόεδρος ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
– Βούλα Ζυγούρη, Γενική Γραμματέας ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης Πάλης,
– Κώστας Θάνος, Ολυμπιονίκης Πάλης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης,
– Γεωργία Ελληνάκη, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης
– Γιώργος Στεφανόπουλος, Ολυμπιονίκης Πυγμαχίας
– Σοφία Ασουμανάκη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας
– Σπύρος Γιάνναρος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας
Μαζί και οι Σαλαμινιώτες Νίκος Γραμματικός, Ολυμπιονίκης Χάντμπολ, Λευτέρης Κόνσολας, Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας και Γιώργος Κόνσολας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας.
Στις 4:00μμ τους Ολυμπιονίκες θα υποδεχτεί στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στις 5:30μμ έχει προγραμματιστεί στην Αίθουσα Μπόγρη εκδήλωση όπου οι Ολυμπιονίκες θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους Συλλόγου τους ως προς τους τέσσερις βασικούς πυλώνες δράσεις τους, τον αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Υγεία και τον Πολιτισμό.
Η επίσκεψη αυτή θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της συνεργασίας Δήμου Σαλαμίνας και ΣΕΟ σε κοινές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ως προς την προαγωγή των τεσσάρων παραπάνω πυλώνων.
Στις 7:30μμ οι Ολυμπιονίκες θα μεταβούν στην Πλατεία Ηρώων όπου θα υποδεχτούν τους Δρομείς του Αγώνα Δρόμου και θα βραβεύσουν τους νικητές.
πηγή:crashonline.gr